Geschiedenis

Van Os Medical bestaat sinds 1971 en heeft bewezen een onderneming te zijn die, door middel van creatieve oplossingen en een doelgericht beleid met vaste waarden, is uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met een gezonde toekomst en degelijk fundament. Een betrouwbare partner op zowel productniveau als op het gebied van marktontwikkeling en -ondersteuning.

Van Os Medical is een onderneming met een lang verleden wat constructief heeft bijgedragen tot de onderneming in de huidige vorm. Hieronder vindt u een overzicht met belangrijke punten uit onze geschiedenis.

 • 1971. Van Os Medical wordt opgericht. Een onderneming die zich, in eerste instantie, richt op verkoop van medische artikelen en verpleegartikelen welke regionaal verkocht worden. De onderneming ontwikkelt zich tot een aanbieder van een breed assortiment producten met een afzetgebied in Zuidwest Nederland.

 • 1979. Aansluitend op de vraag van verschillende klanten biedt Van Os Medical naast het op dat moment aangeboden assortiment voor de eerste keer rolstoelen en revalidatiehulpmiddelen aan. Geleidelijk neemt de vraag naar deze producten toe en ontwikkelt Van Os Medical zich steeds meer als all-round leverancier van medische- en revalidatiehulpmiddelen.

 • 1985. Van Os Medical wordt officieel importeur van Poirier Frankrijk, producent van rolstoelen en elektrorolstoelen. Het bedrijf richt zich meer en meer op verkoop door geheel Nederland via revalidatievakhandelsbedrijven. Inmiddels is de onderneming verhuisd naar een nieuwe locatie te ’s Gravenpolder, nabij Goes.

 • 1989. De merknaam Excel wordt geïntroduceerd. Concept is gebaseerd op het in eigen beheer ontwikkelen van producten maar de productie uitbesteden aan derden. De eerste Excel rolstoelen worden ontwikkeld voor langdurig gebruik.

 • 1992. De Excel 200 wordt geïntroduceerd, het meest succesvolle Excel product. De Excel 200 heeft de basis gelegd voor de huidige Excel producten range en een ommekeer betekent in de bedrijf/marktbenadering en verdere groei van de onderneming.

 • 1995. De merknaam Travelux wordt geïntroduceerd voor scootmobielen. Naast handbewogen rolstoelen zet Van Os Medical de eerste stappen richting gemotoriseerde hulpmiddelen. In november 1995 verhuist de onderneming naar Sint Philipsland, waar de onderneming de eerstkomende 10 jaar gevestigd zal zijn. Met een aanvankelijke oppervlakte van 1800 m2 met een showroom, assemblage afdeling en opslag.

 • 1997. Van Os Medical zet de eerste stappen naar een verdere internationalisering van de onderneming door een dochteronderneming op te richten in België, Van Os Medical Belgium B.V.B.A.

 • 1999. Een mijlpaal wordt behaald: de 50.000e Excel rolstoel wordt uitgeleverd. Verdere productontwikkeling zorgt voor een verbreding van het assortiment. Export geschiedt naar 5 landen en de onderneming richt zich steeds meer op internationale activiteiten.

 • 2005. VAN OS MEDICAL FRANCE S.A.R.L. wordt opgericht. Tevens verhuist de hoofdvestiging naar het nieuwe pand te Steenbergen en wordt de inmiddels tot 5200 m2 uitgegroeide locatie te Sint Philipsland omgevormd tot internationaal logistiek centrum. De 4100 m2 vloeroppervlakte in Steenbergen huisvest alle bedrijfsactiviteiten en biedt een ruime showroom waar trainingen gehouden worden voor dealers en importeurs.

 • 2006. Van Os Medical groep bereikt de mijlpaal van 150.000 verkochte rolstoelen en biedt een breed assortiment producten aan op het gebied van revalidatie en  thuiszorg. Organisatorische veranderingen zorgen voor een optimalisatie van resultaten en verhoging van efficiency.

 • 2008. De 4e zelfstandig opererende buitenlandse vestiging wordt opgericht in Engeland, Van Os Medical UK, Ltd.

 • 2011. Van Os Medical B.V. opent een nieuwe vestiging in Steenbergen, het 'Van Os Medical B.V. Electric Mobility Centre', waar de orders van de scootmobielen en elektrische rolstoelen verwerkt worden.

 • 2013. Van Os Medical B.V. opent een nieuwe vestiging in Steenbergen en verhuist zijn hoofdkantoor naar Koperslagerij 3.

 • 2018. Van Os Medical B.V. opereert verder onder de naam Excel Mobility.