Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), welk bedrijf doet het tegenwoordig niet? Ook wij van Excel Mobility vinden het van groot belang om hierin mee te denken. Maar hoe dragen wij ons steentje bij?

Excel Mobility heeft een vastgelegd MVO beleid. Op verschillende fronten houden wij ons bezig met MVO. Zo wordt er bijvoorbeeld door middel van hergebruik van verpakkingsmateriaal het papierverbruik verminderd. Bovendien verpakken we ‘slim’: producten worden compact verpakt waardoor er meer producten met dezelfde zending mee kunnen. Dit vermindert de Co2-uitstoot. Ook leidt het tot minder afval van verpakkingsmateriaal. Een ander voorbeeld is ons wagenpark. Ons wagenpark valt onder energielabel A, wat betekent dat onze auto's minstens 20% zuiniger zijn. Dit alles is beter voor het milieu.

Natuurlijk gaan wij met de tijd mee. Zo werken wij zoveel mogelijk digitaal. Niet alleen werkt dit handiger, hiermee wordt ook veel minder papier verbruikt op kantoor. Milieubewust en gemakkelijk! Ook wordt er op kantoor en de verschillende werkplaatsen geen gebruik gemaakt van airco. Tijdens de zomermaanden gebruiken wij een systeem genaamd ‘topkoeling’. Dit systeem circuleert warmte omhoog waardoor het koeler wordt. Dit vraagt veel minder energie dan bij gebruik van een airco.

Al onze producten bestaan uit recyclebare materialen. Hierbij worden gerecyclede materialen verbrand/versnipperd waardoor het materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Dit is een manier van zuinige productie want niks zal worden weggegooid, tenzij het niet recyclebaar is. Hierbij gebruiken wij ook PVC-
vrije materialen. Wij werken bewust met fabrikanten die het MVO beleid actief doorvoeren.

Zorg en toekomst

Niet alleen denken wij bij de productie van onze hulpmiddelen aan het milieu, maar ook aan de gebruiker. Wij stemmen ons producten programma hierop af door producten te ontwikkelen die niet alleen duurzamer zijn, maar ook nog eens beter zijn afgestemd op de veranderende behoefte van de individuele gebruiker. Door modulaire toepassingen en universele productopbouw, garanderen wij een langere levensduur en een hogere (her)inzetbaarheid.

Al met al, wij als Excel Mobility vinden het erg belangrijk om bewust met het mileu en de medemens bezig te zijn. We doen wat we kunnen om mee te denken en vooral mee te doen, om zo een betere leefomgeving te realiseren!